Günlük hayatta neredeyse hepimizin kullandığı su arıtma cihazının iki farklı çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri Evsel su arıtma cihazı diğeri ise endüstriyel su arıtma cihazlarıdır. Endüstriyel su arıtma cihazı daha çok kapasite gerektiren işlerde kullanılırken evsel su arıtma cihazı ise adından da anlaşılacağı gibi evlerde kullanılıyor. Evsel su arıtma cihazları tezgah altı ve tezgah üstü olarak iki çeşide ayrılır. Peki su arıtma cihazlarının kapasiteleri neye göre belirlenir ?
Su Arıtma Cihazının Çeşitleri
Su arıtma cihazları iki çeşide ayrılır. Endüstriyel ve evsel su arıtma cihazları olarak. Evsel su arıtma cihazları da ikiye ayrılır. Tezgah altı ve tezgah üstü olarak. Genelde tezgah altı su arıtma cihazları tercih ediliyor bunun temel sebeplerinden biri ise yer kaplamaması. Tezgah üstü su arıtma cihazı ise tezgah altı su arıtma cihazlarına göre daha fazla yer kapladığı için kullanımı tezgah altı su arıtma cihazlarına göre daha azdır.
Su Arıtma Cihazlarının Boyutları
Su arıtma cihazlarının boyutları içerisinde barındırdığı sisteme göre değişiklik gösterebilir. Cihazın içerisinde barındırdığı filtre sayısı arttıkça cihazın içerisinde filtreler sığmaz ve daha geniş hacimli bir kasaya ihtiyaç duyulur ve böylelikle su arıtma cihazının hacmi artar. Ayrıca cihazın hacmi içerisinde barındırdığı su tankına göre de değişiklik gösterebilir.
Örneğin bir evde 4 kişi yaşıyorsanız ideal depo 8 litredir. Bu miktarın 3 litresi tankın içerisinde bulunan havadır geri kalan 5 litrelik kısmı ise sudur. Örneğin yemek yaparken depodan 5 litrelik su aldınız eğer bir daha su almak isterseniz deponun dolması için yarım saat daha beklemeniz gerekmektedir. Bu yüzden özellikle yaz aylarında 4 kişilik bir aile için ideal depo miktarı 12 litredir. Eğer bir ailede 6 kişi yaşıyorsanız ideal depo 12 litredir.
Arıtılmış Suyun Faydaları
Suyun bizler için önemi oldukça fazladır. Bu yüzden bizler için büyük bir önem arz eden suyu en temiz şekilde tüketmek oldukça önemlidir. Arıtılmış suyun faydaları saymakla bitmez örneğin sindirim sistemimizin daha iyi çalışmasını, beynimize ve hücrelerimize oksijen aktarımını sağlaması ve vücudumuzda oluşabilecek bazı hastalıkların oluşmasını engellemesi gibi vücudumuzu olumlu yönde etkileyen faydaları bulunmaktadır.